Кандидатът за кмет Христофор Дочев: Само трайните работни места могат да изкарат Плевен от кризата

30.09.2015 14:22

30.09.glas

Самоуправлението у нас е разрушено – аз ще работя минимум 30 на сто от местните данъци и такси да бъдат предоставени на общините. Това заяви в пресклуба на БТА бизнесменът Христофор Дочев – кандидат за кмет на община Плевен, издигнат от ПП „Глас народен“ – номер 4 в бюлетината. Заедно с него в пресконференцията участваха кандидатите за общински съветници от листата на „Глас народен“ – Валерий Ангелов, Валентин Генов, Поля Босилкова – Мартинова и Крум Пенчев.
„Имаме напълно декапитализирани общини, без собствени възможности за инвестиции. Те усвояват и не повече от 50 на сто от евросредствата, защото не могат да съфинанасират„, допълни Дочев. Правото на хората да се самооопределят чрез местното самоуправление и да работят за бъдещето си е отнето, бе категоричен кандидатът за кмет на Плевен. Затова сме на последно място в Европа, не само в ЕС, в местното самоуправление – само 29 общини се развиват в България, напълно изоставащи са 81, сред които е и Плевен, отбеляза той. Дочев анализира състоянието на община Плевен и какво ще направи тя да се развие.
По думите на кандидата за кмет, привличането на нови инвестиции в общината е жизнено важно, но само такива с обществена полза и утвърдени от общинските съвети по места. Христофор Дочев посочи, че на първо място трябва да се обърне внимание на индустрията, защото тя създава „живите“ пари. А само трайните работни места могат да изкарат Плевен от кризата, отбеляза кандидатът за градоначалник от листата на „Глас народен“. Той отбеляза, че трябва да се инвестира само в това, което е нужно на общината, защото в противен случай говорим за анархия – каквато е ситуацията в момента.
От своя страна, Валентин Генов отбеляза, че Плевен се е превърнал в града на т.нар. работещи бедни, със заплати от 300-400 лв. Недопустимо е град като нашият да бъде на първо място на глава от населението по търговски площи – това е парадокс, който не съществува никъде по света, посочи Генов. Като пример той даде факта, че в квартал „Сторгозия“ в радиус от 500 метра има пет хипермаркета, а по-лошото е, че това не се регулира по никакъв начин. Също така, Генов бе категоричен, че трябва да бъде направена ревизия на общинските фирми, защото такава не е правена откакто те съществуват. Нека се провери какво е тяхното състояние – те са на тотална загуба и съществуват по криминален начин, каза още Валентин Генов.
Купуването и продаването на гласове са престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: