1000 лв. глоба за проститутка, засичана да причаква клиенти на няколко пъти в Плевен

28.09.2015 16:32

7.11.prostitute

1000 лв.глоба е наложил Районният съд в Плевен на проститутка, засичана да чака клиенти на ул. „Дойран” и инцидентно на главния път София – Русе, в района на село Опанец. Това става ясно от решение на магистратите.

М.К. е родена в Бургас, със средно образование, неомъжена, не работи, неосъждана, се посочва в материалите по делото. Срещу нея е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.329, ал.І от НК затова, че като пълнолетна работоспособна, през периода 02.08.2012г. – 26.06.2014г. в Плевен, продължително време не се занимавала с общественополезен труд, като получавала доходи по неморален начин, чрез проституция.

В съдебното решение се посочва, че дамата е извършвала сексуални услуги „по повод на удовлетворяване на полови желания на различни граждани” и е получавала пари. Тя била и засичана многократно при полицейски  спецоперации по линия „Проституиращи лица” като са й съставяни констативните протоколи. М.К. заявявала пред полицаите, че проституира с цел изкарването на пари за прехрана.

Съдът е решил М.К. да бъде освободена от наказателна отговорност и да й бъде наложена административна глоба в размер на 1000 лв. Жената не е осъждана за престъпление от общ характер и не е освобождавана от наказателна отговорност по реда на глава VІІІ, раздел ІV от НК към момента на деянието.

Решението може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: