ЦОП-Плевен се включва в националния информационен Ден на осиновяването

28.09.2015 13:53

enjoying the life together

За втора поредна година Център за обществена подкрепа (ЦОП) в гр.Плевен, ще се включи в отбелязването на националния информационен Ден на осиновяването – 29 септември. Това съобщи директорът на Центъра, Албена Димитрова.

Проявата се организира от Българската асоциация Осиновени и осиновители (БАОО). Тя цели да се информира обществеността и заинтересованите граждани къде, кога и как могат да получат информация, подкрепа и помощ по въпросите за осиновяването на деца, както и да се популяризира акта на осиновяването и промяна на обществените нагласи.

Инициативата е насочена към кандидат – осиновителите и хората, които още не са взели решение за осиновяване: да покаже какви са възможностите за подкрепа от страна на организацията – срещи с хора, които вече са осиновили дете, обмяна на опит, професионални консултации и др.; към осиновителите: да станат част от група за взаимопомощ за повишаване на родителските умения и обмяна на опит и към деца и граждани за създаване на положителни нагласи към осиновените деца и техните семейства. На 29 септември от 10:00 до 16:30 ч. в ЦОП ще се организира Ден на отворените врати, посветен на осиновяването. През целия ден на телефон 064/ 824-156 ще бъде предоставяна информация по въпроси, свързани с процеса на осиновяване на заинтересованите лица.

На присъстващите в Центъра ще бъде представена презентация на тема „Психологически и социални аспекти на осиновяването” с начален час 11 ч, с последваща дискусия. От 12,30 часа ще се прожектират документални филми на тема „Осиновяване”. В същия час започват и индивидуалните консултации със специалисти, ще бъдат раздадени информационни материали.

ЦОП-Плевен се намира на ул. „Георги Бенковски“ 61.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: