БНД застава зад ГЕРБ на местните избори в Плевен

24.09.2015 12:05

bnd pleven

На свое заседание Общинският изпълнителен съвет на ПП „Българска нова демокрация” – Плевен е приел решение на местните избори през 2015 г. да подкрепи издигнатия от ГЕРБ-Плевен кандидат за кмет на общината проф.д-р Димитър Стойков, както и да подкрепи листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ. Това съобщи днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен областният координатор на БНД-Плевен и общински съветник, проф.Константин Мутафчиев. Заедно с него бе и организационният секретар на партията в Плевен Крум Пашовски.

Проф.Мутафчиев обясни, че решението е взето след като Общинският изпълнителен съвет е провел разговори с политическите ръководства на парламентарно представените партии в Плевен, с които БНД е подписала коалиционно споразумение на 6 ноември 2014 г., относно възможностите за сътрудничество за местните избори. Също така от БНД са провели и допитване до своите членове и симпатизанти.

В анкетата 78% от участниците посочват, че искат БНД да си сътрудничи с ГЕРБ за местните избори, както и че одобряват кандидатурата за втори мандат за кмет на проф.д-р Димитър Стойков. Като мотиви в подкрепа на своите отговори членовете и симпатизантите на БНД посочват големите инфраструктурни проекти, реализирани в последните 4 години в община Плевен като ремонта на пл. „Възраждане”, новите 40 тролея и т.н.

От БНД – Плевен не участват със свои кандидати за общински съветници в листата на ГЕРБ. Проф.Мутафчиев обясни, че след изборите ще предложат свои експерти, които да са полезни в работата на общинската администрация.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: