Съветниците на Плевен се събират на сесия днес

16.09.2015 7:03

sesia

За днес е насрочено заседание на Общинския съвет на Плевен. Датата е по-ранна от обичайната за сесия, тъй като традиционно тя се провежда в последния четвъртък на месеца.

Местният парламент на Плевен ще заседава по дневен ред от 30 точки като последните три са питания от общинските съветници Пенчо Карагьозов, Ралица Койчева и Чавдар Велинов.

Сред предложенията за обсъждане са участието на Плевен в партньорски проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество “ИНТЕРРЕГ V-А Румъния – България 2014 – 2020 г.”. Ще бъде разгледано предложение за отпускане на допълнителни финансови средства за училища със самостоятелни или слети паралелки с по-малко от 10 ученици за обезпечаване на учебния процес извън определените по единни разходни стандарти за съответната дейност. Съветниците ще решават и за предоставянето на имот на Окръжен съд – Плевен, където да бъде обособена т.нар. „синя стая” за разпит на деца, жертви или извършители на престъпления.

Началото на сесията ще бъде дадено в 9 часа като съветниците ще се съберат в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова” на Регионална библиотека „Христо Смирненски”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: