Зам.-министър Каменов към плевенчани: Не „спортувайте“ през мобилните си телефони, а в залите и на площадките

16.09.2015 13:54

16.09.kamenov1

На официалното откриване на Европейската седмица на спорта в Плевен стана домакин днес зала „Спартак“. Сред официалните гости там бяха зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, областният управител Ралица Добрева и зам.-кметът Стефан Петков.
Многобройните участници в инициативата бяха приветствани от зам.-министър Каменов, който ги поздрави и с началото на новата учебна година. Той отбеляза, че Седмицата на спорта се организира поради няколко причини. Една от тях е, че много от нас не спортуват активно, не се движат достатъчно и често имат проблеми със здравословното състояние, посочи Калин Каменов. Той изтъкна, че вместо да посещават спортните зали или площадки, мнозина „спортуват“ през мобилните си телефони. Не спортувайте през тези устройства, не играйте електронни игри, а баскетбол, футбол, волейбол, карате, призова младите плевенчани той. Зам.-министърът пожела на талантливите ни спортисти да се превърнат в бъдещите звезди на България.

16.09.kamenov2
Своето приветствие отправи и зам.-кметът Стефан Петков, който отбеляза, че за ръководството на Общината е чест Плевен да бъде домакин на тази нова инициатива. Несъмнено, това домакинство е поредната изява на нашата принадлежност към голямото европейско семейство, каза Петков, изтъквайки, че идеята на проявата – да станем физически по-активни, безспорно е достойна за уважение. Защото спортът е здраве и дълголетие, висок дух и енергия, позитивен заряд и оптимизъм, воля за по-добър начин на живот, посочи още зам.-кметът.

16.09.kamenov3
В програмата на Европейската седмица на спорта в Плевен са включени демонстрации по различни видове спорт – карате, таекуон-до, бокс, тенис на маса, акробатика, художествена гимнастика, скокове на батут, скално катерене на изкуствена стена. Достъпът до всички зали в комплекса е свободен.

16.09.kamenov4

 

16.09.kamenov5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: