Доминация на плевенски тенисисти на Мастърс турнира на оранжев корт в Плевен

15.09.2015 8:24

15.09.tenis1

Между 11 и 13 септември на кортовете на ТК „Плевен-ПСК“ се проведе четвъртото поредно издание на Мастърс турнира на „оранжев“ корт. В него взеха участие 16-те най-добри момчета и 16-те най-добри момичета в страната на осемгодишна възраст.
През целия турнир децата предложиха страхотни емоции на зрителите с напрегнати и оспорвани мачове, като финалът при момчетата в неделя се превърна в истинско зрелище, което продължи повече от два часа. След множество обрати победител стана Иван Монов от ТК „Плевен-ПСК“, който победи Робен Гавани от ТК „Витоша“ София с резултат 4:5(5); 4:0; 5:4(10). Двамата финалисти показаха страхотна борба и серия от качествени разигравания и удари, които само потвърдиха защо двамата са на финал. Драмата в мача беше пълна в третия сет, когато Гавани поведе с 3:0, но Монов успя да обърне резултата до 4:3, след което двамата достигнаха до тай-брек , който накара всички зрители на корта да станат част от драматичната развръзка на мача. След като Гавани поведе с 5:2 точки, Монов отново успя да изравни, след което предимството преминаваше от единия в другия, като в крайна сметка Иван Монов успя да приключи мача при 12:10 точки в своя полза.

15.09.tenis2
При момичетата турнирът се разви под доминацията на Йоана Константинова от ТК „Плевен-00“ и Ванеса Пилевска от Благоевград. Двете достигнаха до финала, като там по-добра се оказа Константинова, която спечели с 4:0; 4:2 и грабна трофея. Финалистките също показаха завидни тенис умения и поглед върху играта. На трето място при момчетата се класира Ивайло Симеонов от ТК „Русе“, а при момичетата Естела Иванова от ТК „Черно море Елит“ Варна.
Въпреки тежките метеорологични условия организаторите се бяха подготвили отлично и предоставиха перфектни условия за провеждането на състезанието, като всички участници бяха отличени с различни награди. Турнирът Мастърс също се проведе по програмата „Тенисът – спорт за всички“ – съвместна инициатива на Министерството на младежта и спорта и Българска федерация по тенис.

15.09.tenis3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: