„Синя стая” изграждат и в Плевен

11.09.2015 8:47

sinq staq

„Синя стая” ще бъде създадена и в Плевен. Това става ясно от предложението на кмета на Общината, проф.д-р Димитър Стойков, което ще бъде разгледано на сесията на местния парламент, насрочена за 16 септември.

В него се посочва, че до кмета е постъпило искане от председателя на Окръжен съд – Плевен, Александър Григоров. Там се пояснява, че предложеното от Общината помещение за обособяване там на „синя стая” е одобрено от ръководителя и специалистите инженери по проекта „Укрепване на правния и институционалния капацитет на съдебната система в сферата на правосъдието за деца”, в който е включен и плевенският съд. Става въпрос за помещение на бул. „Ген.Скобелев” 22, бл.3,вх.А.

„Синя стая” е място, обзаведено по подходящ начин, където се провеждат разпити на деца, пострадали или извършители на престъпления, за нуждите на досъдебното и съдебното произовдство.

Искането на административния ръководител на ОС-Плевен е това помещение да бъде предоставено безвъзмездно за нуждите на съда. Такова е и предложението на кмета, което ще дебатират съветниците идната сряда.

Снимка: Dariknews

#тагове:

НАЙ-НОВИ: