Физкултурен салон ще бъде изграден в НУ „Христо Ботев” – Плевен

08.09.2015 12:47

salon

На това място ще бъде изграден физкултурният салон на училището

Физкултурен салон ще има едно от предпочитаните училища в Плевен – НУ „Христо Ботев”. Това съобщи днес директорът Цветелин Горанов. Изграждането на салона ще е възможно по проект, който изпълнява Община Плевен по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. Началното училище, което е на повече от 80 години, е включено в проекта като една от 12-те важни обществени сгради в Плевен.

rampa

Проектирането на салона е предвидено да приключи октомври тази година, след което ще започне и самото изграждане. Той ще е свързан посредством топла връзка с основната сграда на училището.

Това ще е една от бъдещите придобивки на НУ „Христо Ботев”, което тази учебна година посреща 117 първокласника. Общо в училището са записани 480 деца от 1 до 4 клас в двусменен режим на обучение.

През лятото дворът на училището е станал неузнаваем и още по-красив. Изградени са алпинеуми с каменни реки, направен и е втори вход, който е с рампа за достъп на хора в инвалидни колички. В навечерието на новата учебна година са освежени класните стаи и помещенията за хранене на децата. Еко кътът, който бе създаден по проект „Чиста околна среда” по ПУДООС на Министерството на околната среда и водите, е още по-привлекателен. В оранжерията децата ще могат сами да засяват зеленчуци и да наблюдават тяхното развитие.

ornajeriq nu hr.botev

Една от придобивките, с които се гордее училището, е интерактивната дъска, марка „Hitachi”. Тя ще подпомага учебния процес, а амбицията на директора Горанов е такива дъски да има във всяка една класна стая.

Така обновено НУ „Христо Ботев” очаква своите ученици на 15-ти септември. Тържеството по откриване на учебната година ще започне в 9 часа. Отново за празничната атмосфера ще допринесе Общинският духов оркестър. Сред изненадите ще е участието на членове на плевенския клон на НД „Традиция”, които ще бъдат облечени в четнически униформи.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: