Шахматистите на „Спартак Плевен XXI“ се класираха шести на Държавното първенство

07.09.2015 7:22

7.09.chess

От 31 август до 4 септември в к-т „Златни Пясъци“ се състоя Държавното отборно първенство по шахмат за юноши и девойки.То се проведе в Европейския шахматен дом и в него взеха рекордните за последните години 38 отбора с над 140 състезатели. Те бяха рапределени в 4 групи за момчета и момичета до 12 и юноши и девойки до 16 години.
„Спартак Плевен XXI“ взе участие при юношите до 16 години и се класира на 6-то място.Отбора игра в състав Владимир Върбанов, Гергана Димитрова (капитан), Пламен Крумов и Румен Кънчев. Най-добре се представи Владимир Върбанов, който на първа дъска постигна 2 победи, 3 ремита и само една загуба. Шампион стана отборът на Локомотив (София).
Плевенчани имаха още един участник в първенството. Това бе преотстъпеният в отбора на момчетата до 12 години на „Михаил Тал“ (Червен бряг) Кристиян Георгиев. Кристиян игра на четвърта дъска и постигна 5 точки от 7 възможни, с което помогна на отбора си да се класира на 6-то място. Клубът от Червен бряг пък стана един от най-успешно представилите се клубове на първенството. Освен шестото място при момчетата до 12 години той стана шампион при девойките до 16 години и спечели бронзов медал при момичетата до 12 години.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: