Празниците на изкуствата “Аполония” започват днес, три плевенчанки се изявяват в програмата

28.08.2015 10:15

13.07.apolonia

Десетки културни събития на пет сцени ще текат в деветте дни на тазгодишните Празници на изкуствата “Аполония” в Созопол, които ще се проведат от днес до 5 септември. В програмата влизат театрални спектакли, музикални рецитали и концерти, както и филмови прожекции – в годината, в която българското кино навършва един век.
Няколко са талантливите плевенчани, които ще вземат участие в настоящото издание на Празниците на изкуствата. Първа на сцената – още в първия ден на форума, ще се изяви цигуларката Зорница Иларионова, която ще изнесе камерен концерт заедно с пианиста Светлин Танчев. На следващия ден – 29 август, гостите на Созопол ще имат възможността да чуят изпълнения на пианистката Пламена Мангова. Популярната плевенчанка ще участва и в още един камерен концерт – на 31 август, в който ще се представи с цигуларката Албена Данаилова.
Освен на талантливи плевенски музиканти, зрителите ще имат възможността да се насладят и на таланта на наша актриса – Красимира Кузманова, която участва в спектакъла „Театър, любов моя“ на Театър „199“ с режисьор Касиел Ноа Ашер. Представлението е на 4 септември.
Билетите за събитията вече са в продажби. За трета поредна година организаторите на събитието предлагат и „Златен билет“ – срещу 360 лева зрителите могат да си осигурят достъп до всяко от събитията в програмата, със запазено място, както и да получат безплатен каталог.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: