„Спартак“ с тежка загуба от „Литекс 2“

25.08.2015 7:27

25.08.spartak

Спартак (Плевен) претърпя тежко поражение при гостуването си в Ловеч на втория тим на Литекс в двубой от петия кръг на „Б“ група, съобщава plevensport.eu.Възпитаниците на Бойко Цветков и Роберт Петров бяха победени с 1:4. Главният рефер показа цели 9 жълти и 1 червен картон на плевенчани, като в самия край на двубоя за реплика беше изгонен централният защитник на „синьо-белите“ Живко Господинов. Футболистите на Спартак през целия двубой бяха по-добри, но отново се прояви тяхната доскорошна слабост да изпускат повечето от головите си положения. Най-много пропуски пред вратата на ловчалии направи капитанът Васил Шопов.
Домакините поведоха още в 9-ата минута, след като защитата пред Марин Орлинов остави непокрит играч на Литекс, който с точен далечен удар откри – 1:0. Спартак се върна в мача в 26-ата минута, като Кристиян Григоров вкара хладнокръвно отсъдената в полза на плевенчани дузпа.
През втората част надмощието на гостите продължи, но головете падаха в тяхната врата. И трите попадения на Литекс станаха, след като техни футболисти оставаха сами срещу стража на Спартак. Така в крайна сметка спартаковци записаха тежка загуба, което ги остави на четири точки зад водача в класирането Дунав (Русе).
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: