С филма „Белведере“ продължават днес Дните на балканското кино в Плевен

21.08.2015 8:00

21.08.film

Днес в Летния театър от 19 ч. в рамките на Дните на балканското кино в Плевен зрителите ще видят филма на Босна и Херцеговина „Белведере”. Режисьор е Ахмед Имамович, продуцент – Самир Смаич, сценаристи: Ахмед Имамович, Айда Пилав, Абдулах Сидран. Участват: Саджида Цетич, Нермин Тулич, Минка Муфтик, Армин Ризанович, Адис Омерович.
Филм за живота на оцелелите от Сребреница през 1995 година. Вдовицата Рувейда, която живее в бежански лагер „Белведере” на края на града, търпеливо чака да намери останките на семейството си в масовите гробове. Тя споделя своята самота с брат си Алия, който е инвалид. Техният племенник Адо – един от малкото млади жители на лагера, иска да се махне от там и изпълнява желанието си по доста нетрадиционен начин. Той заминава за Белград, за да участва в риалити шоуто „BigBrother“. Виждаме сблъсъка на двата свята – празният свят на шоубизнеса и трудният живот на обикновените хора.
Опитът на младежа от Сребреница да избяга от лагера и да се включи в телевизионното реалити шоу се проваля, тъй като осъзнава, че не може да се бяга от миналото, докато справедливостта не е възтържествувала.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: