Интересен проект обединява идеите на художниците от Плевен

21.08.2015 9:04

21.08.proekt

Съвместен проект подготвят Художествена галерия „Илия Бешков” и Представителство на СБХ – Плевен, съобщиха директорът на галерията Мирослав Минчев и председателят на СБХ – Плевен Валентин Асенов. Целта на проекта, състоящ се от две самостоятелни части, е да обедини различни идеи и решения на художниците от Плевен. Проект „А” по идея на ХГ „Илия Бешков”, представлява колекция от 40 платна, авторски ескизи, които ще участват в изложбата при представяне на завършения проект. Същата колекция ще представя съвместната инициатива в мобилни изложби на галерията през 2016 г. в галериите в Ловеч, Габрово, Русе и др.
За реализиране на тази колекция, на художниците ще бъдат раздадени по 1 бр. рамка с платно, размер – 50/60 см и бои и материали необходими за работа. В определен от статута график, отделните произведения се събират и оформят в подходящи рамки. Представените в изложбата произведения ще бъдат включени в луксозен каталог.
Проект „Пространство” е по идея на ръководството на СБХ – Плевен, който има за цел да предостави възможност на участниците да изпълнят своите ескизи върху специално подготвена основа , монтирана на югозападната страна на ХГ „Илия Бешков”. Върху обща площ от близо 40 м2 авторите ще участват в рисуването на открито. Завършеното живописно платно ще промени външния вид на галерията и ще привлече вниманието на почитатели и приятели на изкуството. Процесът на работа ще бъде оформен в художествен филм.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: