38 пожара вилняха за три дни в Плевенско

10.08.2015 12:50

За периода от 7 август до 10 август 38 пожара в сухи треви и отпадъци горяха в област Плевен. Мобилизирани бяха всички екипи на Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението“. Не бе допуснато разрастването им и нанасянето на значителни материални щети. От РДПБЗН-Плевен напомнят, че остава в сила категоричната забрана за палене на стърнища и сухи треви. Установените нарушители ще бъдат санкционирани.

7.08.trevi
На 7 август 2015 г. в 16.15 часа на тел.112 е получен сигнал за горяща стопанска постройка в частен дом в гр.Койнаре. При произшествието напълно са изгорели стопански постройки с обща площ 150 кв.м , като огънят е обхванал част от намиращата се в непосредствена близост къща. По първочанални данни причината за възникване на пожара е късо ел. съединение. Предстои назначаване на пожаро-техническа експертиза. Щетите са в процес на изясняване. Уведомен е прокурор.
На 7 август в селскостопанска постройка в село Пелишат изгоряха два тона фураж и 20 кв.м. покривна котструкция. Сигнал за инцидента е постъпил в 19:25 часа. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Пожарът е погасен от служители на РСПБЗН – Плевен.
На 7 август в 15:35 часа е получен сигнал за пожар в селскостопанска постройка в село Градище. До пристигането на спасителните екипи от РСПБЗН – Левски са унищожени 800 бали фураж и покривна кострукция 150 кв.м. По първоначална информация причината за произшествието е небрежност при боравене с открит огън.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: