Летището в Бохот посрещна участниците в Третата въздушна обиколка на България

08.08.2015 8:07

8.08.bohot1

Рано тази сутрин участниците в Третата въздушна обиколка на България отлетяха по маршрутите на събитието. Както писахме, проявата е посветена на вековния юбилей от построяването на първия български самолет и се организира с подкрепата на Фондация БВВС, Министерството на отбраната, ВВС, НВИМ, Музеят на авиацията в Пловдив под патронажа на Президента Росен Плевнелиев.

8.08.bohot2
Самолетите пристигнаха в Авиационен комплекс за лека, спортна и туристическа авиация „Скай парк“ – летище Бохот LM в петък вечерта и бяха посрещнати от домакините – Антон Георгиев и Валери Илиев. След като кацнаха те бяха стабилизирани за изкарване на нощта и заредени с гориво. Любителите на летенето не криеха радостта си от поредната си среща, не спестиха добри думи и за самото летище, както и за организацията на събитието. Част от участниците бяха прелетели целия маршрут от програмата на първия ден – от летище Пловдив през Приморско до Бохот. Други са преминали през летище Балчик преди да долетят в плевенското село заедно с включилите се още техни колеги. По-големите машини са кацнали на друго летище заради късата полоса в Бохот. Участниците в обиколката се снимаха за спомен и се отправиха към Плевен, където бе организирана официална вечеря и бяха настанени в хотели за пренощуване.

8.08.bohot3
Днес маршрутите са отново два – през София или директно към Пловдив, където официално ще бъде открито изложението „Построено от българи“. Входът е свободен, а гостите ще могат да се запознат с богата ни авиационна история.

8.08.bohot4

 

8.08.bohot5

 

8.08.bohot6

 

8.08.bohot7

#тагове:

НАЙ-НОВИ: