В ОУ „Антон Страшимиров“ – Бохот дадоха старт на кампанията „Заедно сме по-добри в… училище“

25.07.2015 9:52

25.07.bohot1

ОУ „Антон Страшимиров“ – Бохот даде старт на Националната кампания „Заедно сме по-добри в… училище“ с организирана кръгла маса в училище. Това информират организаторите от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“. В подкрепа на кампанията в кръглата маса участие взеха Деян Колев и Теодора Крумова от ЦМЕДТ „Амалипе“, Албена Тотева – началник на РИО – Плевен, Йонита Иванова – началник отдел „Образование и култура“ в Община Плевен, Диана Данова – председател на Съюза на математиците в Плевен и общински съветник, Антон Георгиев – общински съветник и съсобственик на Летище „Бохот“, Даниела Бачовска – началник отдел в РИО – Плевен, Цветан Кънев – кмет на село Бохот, Живко Пенков – кмет на село Тодорово, Чавдар Велинов – председател на комисията по „Култура и вероизповедания“, много бивши възпитаници на училището, учители, родители и ученици.
В споделените разкази настоящите възпитаници на училището успяха да се потопят в спомените на бившите възпитаници. Другарят Шекеров не беше само учител по география, сподели Цветан Кънев. „Като го слушахме имахме чувството, че е обиколил целия свят и познава всяка държава отблизо. Сега си давам сметка, че по онова време едва ли е имал възможност изобщо да излезе извън границите на България. Важното беше обаче, че той ни научи да обичаме света“.
Първата ръка за помощ беше подадена още на срещата, в самото начало на кампанията. Диана Данова, председател на Съюза на математиците в Плевен и общински съветник, обеща с интересни занимания в училище – 1 или 2 пъти седмично, да помогне на децата не само да наваксат с математиката през лятото, но и да видят, че математиката може да бъде и забавна. Така те ще успеят да сбъднат и мечтата, която са създали заедно с Антон Георгиев – да станат летци – нещо, за което математиката ти е много необходима.
Кампанията в с. Бохот ще продължи до 31 август . В този период, всеки, който реши, може да допринесе с доброволен труд или по какъвто начин прецени за подобряването на материалната база на училището и училищния двор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: