В Никопол отбелязаха тържествено 138-годишнината от освобождението на града

17.07.2015 9:46

17.07.nikopol1

Вчера в Никопол бе отбелязана 138-годишнината от освобождението на града под командването на руския генерал-лейтенант Николай Павлович Криденер. Това съобщават от НЧ „Напредък 1871”. По традиция никополчани положиха на Паметника на победата венци и цветя. Слово произнесе кметът Емил Бебенов. Децата от Центъра за работа с деца направиха демонстрации с хвърчила и щафетно бягане с послание.

17.07.nikopol2
В двора на НЧ „Напредък 1871” от сутринта отвори врати музей на открито. Членове на сдружение „Четвърти плевенски пехотен полк“ показаха на малки и големи старинни оръжия – огнестрелни и хладни, демонстрираха техните способности, въпреки че са на повече от век и половина. В камерната зала на читалището беше открита богата фотоизложба, посветена на 115 г. организирано физкултурно движение в Никопол. Кметът на Община Никопол Емил Бебенов връчи поздравителни адреси на 28 изявени спортисти и спортни дейци.

17.07.nikopol3
Най-важните участници в тези събития, посветени на 138 г. от освобождението на Никопол бяха децата. Обхванати в лятна работа в НЧ „Напредък 1871”, те доведоха своите родители, баби и дядовци на Паметника на победата, снимаха се с тях пред музея на открито и разгледаха таблата, изпълнени със снимки от спортното минало на град Никопол, където някой от тях познаха своите дядовци.
Снимки: НЧ „Напредък 1871“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: