Плевен сред най-активните в кампанията „Капачки в действие“

10.07.2015 10:41

10.07.kapachki

Посред лято фондация „Идея в действие” съобщи поредната положителна новина в кампанията „Капачки в действие“. На лице е вече единадесети тон събрани и предадени за рециклиране пластмасови капачки с благородна и екологична цел. Цяла България се включва в зелената благотворителна кауза с цел подпомагане на децата в неравностойно положение и на опазване на чистота на околната среда в страната. Пластмасови капачки от всякакъв вид се събират в детски градини и ясли, училища, университети, институции, частни български и международни компании, заведения за обществено хранене, читалища и др. Едни от най-активните места в България са във Варна, Видин, София, Пловдив, Кюстендил, Плевен и др.
„Единадесетият уред е отново хладилник. Той е настанен в новосъздадения център за обществена подкрепа в кв. Факултета в столицата. Центърът ще предоставя услугата „полудневна градинска група“ за деца от 3 до 6-годишна възраст от уязвимите общности. Както сподели Ивелина Михайлова – координатор проект „Ранно детско развитие в уязвими общности“, целта на детската градинска група е превенция на изоставянето, повишаване на училищната готовност и повишаване на качеството на грижата за детето в семейна среда за деца от уязвимите социални групи.“ Това казва Ива Колева – председател на фондация „Идея в действие“. В самата детска градина също ще се събират пластмасови капачки в подкрепа на каузата на кампанията, за да участват в следващи дарения за други социални услуги в България.
Зелената благотворителна кампания „Капачки в действие“ е организирана на доброволен принцип и работи с постоянна помощ от доброволци, няма краен срок и постоянно се развива. Може да се включи всеки и да стане част от една завладяваща кауза, която променя обществото ни към по-добро и създава устойчив модел на поведение за малки и големи.
С кампанията „Капачки в действие“, както и другите си инициативи екипът на фондация „Идея в действие” постоянно доказва, че с на вид обикновени идеи може да постигне необикновен ефект – за самите участници, за цялото общество в опазване на околната среда. Всеки, който желае да стане част от каузата на кампанията „Капачки в действие“, може да направи това, като се свърже с организаторите от фондация „Идея в действие“ на [email protected].

#тагове:

НАЙ-НОВИ: