Три деца от Плевен представят България на световен артфорум във Вашингтон

27.06.2015 8:05

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Творческият екип на артшкола „Колорит” – Плевен Инна Чулева – 8 г., Никола Ангелов – 10 г. , Кристина Гечевска – 12 г. и техният арт педагог Майя Ананиева ще представят България на петия Световен детски фестивал във Вашингтон, САЩ. Световният арт форум ще се проведе от 30 юни до 4 юли. Децата и тяхната ръководителка получиха право на участие след като станаха победители в петата Световна Олимпиада по изкуства за деца от 8 до 12-годишна възраст в категория „Рисунка и живопис”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Талантливите българчета ще рисуват в „Парка на президента” The Ellipse пред Белия дом. Обобщаващата тема на тазгодишния форум е „Творчество, разнообразие и единство”. На 30 юни те създадат картини на тема ”Околна среда и екология”, на 1 юли ще рисуват на тема „Креативност и вдъхновение”, на 2 юли темата е „Мирът и приятелството”. На 3 юли всеки от участниците ще има възможност да посети художествени галерии, музеи и исторически забележителности във Вашингтон.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
На 4 юли всички участници от цял свят ще празнуват Националния празник на САЩ по специална програма “World`s child” в National Mall. Световният детски фестивал се организира от Международната фондация за детско изкуство. На 30 юни по време на арт изявите плевенският екип ще има среща с посланика на България в САЩ – Н Пр. Елена Поптодорова. Партньор на Международната фондация за детско изкуство за България е Фондация „Култура плюс”, чрез която се осъществяват всички творчески и организационни контакти.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

#тагове:

НАЙ-НОВИ: