Общинско радио Левски празнува своя 65-годишен юбилей

27.06.2015 9:00

На 25 юни Общинско радио Левски празнува своя юбилей – 65 години от създаването си. Да споделят празничното настроение дойдоха колеги радиожурналисти и гости не само от общината и региона, а от цялата страна. Тук бе и главният секретар на СБЖ – София Иван Върбанов, който прочете поздравителен адрес и връчи плакет на екипа за обективна програма, изразена гражданска и журналистическа позиция, обективно отразяване на регионалните теми и живота в Община Левски.

le2

Любка Христова, която три десетилетия е била програмен ръководител, репортер, редактор, оператор и водещ, благодари на колегите, дошли от Белоградчик, Каварна, Омуртаг, Исперих , Горна Оряховица, Бяла Слатина, Лясковец , Враца, Дряново, Плевен и др.за уважението и приятелството през годините, както и на всички хора, работили в медията. Тя подчерта голямата помощ и разбиране на общинското ръководство. Любка Александрова, кмет на Левски, привества гостите, изтъкна труда, усилията на екипа, голямата роля и отговорност на радиото, което не само информира, но и помага на хората. Тя поднесе грамота и цветя с пожелание радиото да се излъчва след време на живо.

le3
Гостите посетиха богатата експозиция в музея на именития съгражданин на домакините Георги Парцалев и изразиха своето възхишение от видяното – 2487 лични вещи – мебели, картини, икони и книги, игрални костюми.
Рожденият ден продължи в приятелска атмосфера, спомени за началото и дългия път през годините, но и с намерения за още по-високи върхове. Срещата оправда с пълна сила надслова си – „Без радио не мога”, заимстван от емблематичната, с която деца от читалище „Георги Парцалев” поздравиха всички – гости, съмишленици и домакини.
Участниците получиха юбилейна брошура „65 години духовност”, издадена с любезното съдействие на Община Левски.

le4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: