Над 300 тоалета – включително и на испански дизайнери, в 60-ия юбилеен Парад на модата

23.06.2015 15:21

23.06.parad

На 28 юни, неделя, от 20 ч. на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ ще се проведе 60-ото юбилейно издание на шоу-концерт-спектакъла „Парад на модата“. Повече подробности около проявата, която е под патронажа на кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков, сподели на пресконференция днес създателят на Парада на модата, актьорът Георги Ангелов. Организатори са Община Плевен, Сдружение „Плевенски обществен фонд „Читалища“ и Читалище „Лик“.
Тази година на сцената на Парада на модата ще се изявят 13 дизайнери, които ще представят над 300 тоалета, облечени от близо 50 манекени. Специално участие в юбилейното издание на Парада ще вземат проф. Хайме Пикер – преподавател в Академията за мода в Мадрид, с участия в световни форуми на модата в Ню Йорк, Милано, Лондон, Мадрид, както и Драгомир Красимиров, който живее и твори в Испания и е носител на редица престижни награди. Сред родните дизайнери ще се представят както утвърдени, така и нови имена. За пореден път ще видим три уникални колекции на Дизайнерски център „Ариес Уникат“ – Светла Димитрова. На стрийт модата ще наблегне в юбилейното издание на Парада Теодора Кьосева, а работилата в Швейцария Александра Мешкова ще покаже официални тоалети. За пореден път на плевенска сцена гостува и Дизайнерско студио „Модалаб“, чийто дизайнери са завършили в Париж, Милано и Лондон.
Друга дизайнерка, която стъпва на плевенска сцена, е Мария Божилова. Тя участва с пролетна колекция за 2016-а. Яна Панова пък ще ни представи авангардна дамска и мъжка мода, а сред новите имена на Парада на модата са и Модно студио „Нера“ – Ралица Христова и Рене Емил. Бижутата в спектакъла са дело на „Галвано“ ЕООД – Надежда Христова и Мария Църкова.
Отново вътре в спектакъла ще е вплетено участието на цигуларя Чавдар Вълков, както и на Жени Василева и Боян Бончев от Клуб по спортни танци „Дъга“. На сцената ще излязат и поп изпълнителите Йоана Цветанова и Магдалена Лунголова.

Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: