Карате турнир с нестандартен регламент се проведе в Плевен

18.06.2015 11:20

18.06.karate1

На 14 юни се проведе турнир по карате „Супершампион Купа Плевен“ за деца и юноши/девойки от 10 до 17 г. За участие в турнира бяха поканени състезатели с постижения от национални и международни първенства, които се бориха за титлата Супершампион в 4 възрастови групи в дисциплината Кумите (двубой с реален противник).
Състезанието беше тържествено открито от главния експерт по спорт към Министерството на спорта Атанас Кършев и експерта по спорт към Община Плевен Таня Митранова. Състезанието се проведе със съдействието на Община Плевен и чрез любезното домакинство на Карате клуб Спартак. Регламентът на турнира беше нетипичен за състезанията по карате, провеждани в България – състезателите се състезаваха всеки срещу всеки. Всеки състезател успя да реализира потенциала си в 4 двубоя, а за крайното класиране се зачитаха броят на победите от всички изиграни срещи.
Състезателите на Карате клуб Спартак се представиха отлично. При 10-11 г. момчета Супершампион стана Никола Чонов от карате клуб Спартак с 4 победи от 4 двубоя. На третото място се класира неговия съотборник Ивайло Монов, който е на 9 г., но направи много добри срещи при по-големите. Във същата възраст при момичетата Гергана Атанасова след 3 победи спечели титлата и се класира първа.

18.06.karate2
При 12-13 г. юноши в лека и тежка категория Супершампионските титли отново станаха притежание на състезатели от Спартак – това са Станислав Добрев (ученик в Спортното училище) и Борислав Начев. И двамата с 4 убедителни победи. На 4 място при тежките се класира Николай Иванов. Титлата при 12-13 годишните девойки също е плевенска – на Натали Йонкова, която надви и в трите срещи и се класира първа в групата си. Трето място зае съотборничката и Елка Панайотова. И двете момичета са ученички в Спортното училище.
На първото място при 14-15-годишните юноши се класира състезателят на Ипон Калоян Василев. Втори се класира Тодор Тодоров – клуб Спартак и трети в категорията е отново състезател на Спартак – това е Марк Томов. При по-тежките Ивайло Боев – Спартак, зае третото място, а шампион в категорията стана Михаил Ринков от клуб Ипон.

18.06.karate3
Девойките на клуба при 14-15 г. се класираха съответно: на второто място Ива Кръстева, 4-то място Петя Николова , 5-то място Диана Каменова. В групата шампионка стана Александра Александрова от клуб Овърфайт.
И при най- големите – 16-17 г. юноши, в леката категория Супершампион стана Кристиян Петракиев, ученик в Спортно училище. Марк Томов, който се състезава и при по- големите се класира на втора позиция, а на третото място е Стефан Попов – отново състезател на Спартак. В тежката категория Супершампион стана Илиян Илиев – Ипон, а плевенският представител Калин Стефанов се класира на трето място.
Класирали се състезатели бяха наградени от Таня Митранова (експерт по спорт към Община Плевен), а Супершампионите освен диплом и медал, получиха и по една красива статуетка. Ръководството на плевенския клуб изказва специални благодарности на Община Плевен, която съдейства за провеждането на турнира. „Смятаме, че вариантът за провеждане на турнир по системата всеки срещу всеки се оказа успешна и идните години традицията ще продължи. Ще бъдат поканени още успешни състезатели от карате клубовете в страната”, заяви Милена Кирниколова, по чиято идея се провежда турнирът.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: