Семинар за диабетици започва днес в Плевен

16.06.2015 9:15

16.06.diabet

Плевенската асоциация „Диабет“ е домакин на двудневен семинар за диабетици. Форумът започва днес в 14 часа в хотел „Ростов“. В него ще участват председателите на диабетните сдружения от Регионален информационно-консултативен център – Плевен и техническите сътрудници на Българската асоциация „Диабет” в страната.
Семинарът ще бъде открит в присъствието на председателя на БА „Диабет” Майя Викторова. По време на форума ще бъдат представени теми като „Лечение на тип 2 захарен диабет“ с лектор доц. д-р Катя Тодорова дм, началник клиника по ендокринология УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” – Плевен. Също така ще се засегне и темата „Основни правила на поведение при инсулиново лечение“, подготвена от ст. мед. сестра Катя Хинкова от Клиниката по ендокринология към УМБАЛ ”Д-р Георги Странски” – Плевен. „Лечението на диабета и неговите усложнения“ ще представи д-р Петър Петранов, а „Очни усложнения от захарен диабет“ ще бъде дискутирана от д-р Снежана Мургова, дм от Клиника по очни болести при УМБАЛ ”Д-р Георги Странски”.
Вторият ден от форума е определен за обмяна на опит, като участниците ще се запознаят с актуализирания Правилник за работата на техническите сътрудници в РИКЦ и воденето на отчетността и документацията.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: