Официално откриха основно ремонтираното читалище „Георги Парцалев“ в Левски

16.06.2015 13:54

16.06.levski1

С водосвет и молитва на 15 юни официално беше открито след основен ремонт НЧ ”Георги Парцалев 1901” в първия ден на Празници на изкуствата „Парцалев 2015” в Левски. Кметът на Община Левски Любка Александрова благодари на всички участвали в превръщането на читалищната сграда в красив дом за културни изяви, изрази радостта си, че това се случва в навечерието на 90-тия рожден ден на големия български актьор, патрон на читалището Георги Парцалев, 70-годишнината на град Левски и 10 години от началото на традицията да се провеждат празници на изкуствата в негова памет. Пожела, с божията благословия, културния живот в духовния храм да радва всички, да носи по света славата от постиженията на талантите в град Левски и обяви празниците за открити. В знак на признателност бяха поднесени и цветя пред паметната плоча на големия Парцалев.

16.06.levski2
По традиция ”Песен за Георги Парцалев” на Дулинко Дулев изпълни Боряна Пантелеева, а Председателят на читалищното настоятелство Лена Романова поздрави всички с празниците в памет на уникалния Парцалев, който си отиде твърде рано от сцената на живота, но остана в паметта на поколения българи.

16.06.levski3
Комедията „Годеж” на Театрално-музикален център – Разград с участието на Александър Кадиев беше посрещната с бурни аплодисменти от публиката в препълнения салон на читалището. Сашо Кадиев благодари на публика. Той идва за първи път в Левски, но е с прекрасни впечатления от съгражданите на големия комик. Цветя за артистите бяха поднесени от Община Левски и НЧ ”Георги Парцалев”.

16.06.levski4

 

16.06.levski5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: