Кандидат-гимназистите подават документи за първо класиране в 11 училища-центрове в Плевенско

16.06.2015 9:02

16.06.dokumenti

11 са определените училища-центрове в област Плевен, където кандидат-гимназистите от днес до 19 юни могат да подават документи за участие в първото класиране за прием в професионални и профилирани училища и паралелки.
Училищата са НУ „Единство”- гр. Плевен, ПГЯЕ „Мария Склодовска-Кюри” -гр. Белене, СОУ „Христо Смирненски”-гр. Гулянци, СОУ „Христо Ботев”- гр. Долни Дъбник, СОУ „Евлоги Георгиев”-гр. Тръстеник, СОУ „Христо Смирненски” -гр. Искър, ПГ по земеделие „Стефан Цанов”- гр. Кнежа, ОУ „Максим Горки” -гр. Левски, СОУ „Христо Ботев” -гр. Никопол, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” -гр. Пордим и ПГМЕТ „Девети май” – гр. Червен бряг.
За участие в приема се подават заявление за участие в класиране с подредени желания – заявлението е по образец и се попълва на място в училището-център, информират от Регионалния инспекторат по образованието – Плевен.
Бъдещият осмокласник трябва да представи копия на удостоверението за завършен VII клас, на служебната бележка с оценките от положените приемни изпити, на медицинско свидетелство, издадено от личния лекар на ученика, ако той кандидатства за специалност в професионалните училища, на документ, издаден от МОН, удостоверяващ, че ученикът е класиран на първо, второ и на трето място на националните кръгове на олимпиадата по български език и литература и на олимпиадата по математика. Представя се и служебна бележка, издадена от МОН удостоверяваща, че ученикът е включен в окончателния състав на националните отбори, определени за участие в международни олимпиади, по съответния учебен предмет.
След обявяване на резултатите от първия етап на класирането – до 25 юни, приетите ученици се записват в училището, в което са класирани в периода от 26 до 30 юни.
Ако кандидат-гимназистите не са доволни от първото класиране, подават заявление за участие във второ. Това става отново в дните от 26 до 30 юни. Желанията не се пренареждат и кандидатът може да се класира на втория етап на по-предно желание. Третият етап е от 10 до 14 юли, напомнят от РИО-Плевен.
За участие в него се подава ново заявление в училището-център, в което желанията могат да се подредят отново, съобразно останалите свободни места и резултатите от изпитите на кандидата.
Свободните места в училищата с прием след 7 клас трябва да бъдат заети до 28 юли.
Комисиите ще работят от 8 до 18 часа.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: