Детският тим на ФК „Единство“ (Долни Дъбник) с приз за най-успешен отбор на сезона (галерия)

13.06.2015 9:43

13.06.dabnik3

За пета поредна година под мотото „Аз обичам спорта” в община Долни Дъбник се проведоха традиционните ученически турнири за Купата на кмета. Спортната поредица стартира с волейболен турнир, проведен на 4 юни в Садовец. В него се включиха три училищни отбора от ученици 5-8 клас. Първото място заслужено спечели отборът на СОУ „Христо Ботев” – Долни Дъбник. След него се наредиха домакините от ОУ „Христо Ботев” – Садовец и отборът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Горни Дъбник.

13.06.dabnik4
На 10 юни Горни Дъбник традиционно стана домакин на турнира по баскетбол, в който сили мериха също три отбора. В истинска шампионска битка миналогодишните носители на Купата на кмета по баскетбол от ОУ „Христо Ботев” – Садовец, отстъпиха първото място на домакините от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Горни Дъбник в изключително оспорвана и равностойна игра, а третото място остана за отбора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Крушовица, които отново се завърна на баскетболното игрище.

13.06.dabnik1

13.06.dabnik2
Разбира се, най-дългоочакван от участници и зрители беше футболният турнир, който събра на 12 юни на стадиона в Долни Дъбник осем училищни отбора от три възрастови групи: І-ІV клас от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Долни Дъбник и ОУ „Христо Ботев” – Садовец; V-VІІІ клас от СОУ „Христо Ботев” – Долни Дъбник, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Горни Дъбник, ОУ „Христо Ботев” – Садовец и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Петърница; ІХ-ХІІ клас от ПГСС „Проф. Иван Иванов” и СОУ „Христо Ботев” – Долни Дъбник.

13.06.dabnik5
Под горещите лъчи на слънцето за пореден път малки и големи състезатели показаха наистина класна игра в три оспорвани кръга. Благодарение на добрата организация, съдийство и подготовка на отборите, футболният турнир се превърна в истински спортен празник, както за самите участници, така и за техните верни привърженици, които не спираха да ги подкрепят, въпреки юнската жега.
Кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров със задоволство поздрави участниците и награди всички отбори с грамоти за активно участие и отлично представяне, купи за съответното място и топки. Не без огорчение отборът 5-8 клас на Садовец отстъпи преходната Купа на кмета на отбора на Горни Дъбник.

13.06.dabnik6
И тази година бяха раздадени индивидуални награди за отличилите се състезатели от всяка възрастова група и избрани „Голмайстор”, „Най-добър вратар” и „Най-коректен състезател” на турнира. Не бяха пропуснати и тримата съдии, които безпристрастно и коректно ръководиха срещите. В края на футболния празник с нескрито вълнение и под овациите на всички присъстващи г-н Станимиров награди от името на Община Долни Дъбник с Купа и грамота за най-успешен отбор на сезон 2014/2015 г. детския отбор на ФК „Единство” (Долни Дъбник), който за втора поредна година завоюва първото място в областното първенство за деца на БФС, а техният треньор Тони Вашков получи приз за най-добър треньор на годината и грамота за всеотдайната и успешна работа с най-малките надежди на Долни Дъбник.

13.06.dabnik7

 

13.06.dabnik8

 

13.06.dabnik9

 

13.06.dabnik10

 

13.06.dabnik11

 

13.06.dabnik12

#тагове:

НАЙ-НОВИ: