Над 120 плевенски полицаи ще участват в националния протест в събота

11.06.2015 11:57

11.06.protest

Над 120 полицаи от плевенската дирекция ще участват в обявения за събота национален протест на служителите от сектор „Сигурност“ в София. В момента върви организация, заявени са два автобуса, записването продължава. Ще има полицаи, които ще пътуват и с лични автомобили.
С полицаите на протеста ще излязат и надзирателите от затворите в страната. Началният час е 13 ч, а след това шествието ще тръгне от МВР към Народното събрание. Пред парламента ще бъде разпънат и палатков лагер. В него ще се включат полицаи от цялата страна, като участието ще е на ротационен принцип.
Ще припомним, че униформените недоволстват срещу увеличаването на възрастта за пенсиониране в сектор „Сигурност“, условията на труд и специализираната операция на турската граница. Към работещите в полицейските управления, затворите и пожарните служби се присъединяват служители на Министерството на отбраната, както и много граждани.
Служителите на силовите министерства не са съгласни с предложението да се въведе минимална възраст за пенсиониране на полицаите и служителите на МО от 52 години и 10 месеца и тя плавно да нараства следващите години до 55 години. В момента за полицаите и военните няма задължителна минимална възраст за пенсия.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: