Областният управител Ралица Добрева ще назначи 200 безработни за срок от 4 месеца

09.06.2015 11:51

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На днешното си заседание Комисията по заетост, председателствана от зам.-областния управител Красимир Иванов, прие предложението на Областна администрация – Плевен за разпределение на 200 бр. временни работни места в населените места на Плевенска област, които да бъдат ангажирани с дейности, свързани с предприемане на превантивни мерки по бедствия и аварии. Хората ще бъдат наемани за период от 4 месеца, а техен работодател ще бъде областният управител на Плевен Ралица Добрева.
Няколко са основните принципи, от които вносителите на предложението са се ръководили при определяне на бройките за съответните населени места – степента на потенциална опасност от наводнения, броя жители и териториалния обхват, реалната безработица, както и наличието и броя на назначените лица по сходни програми за временна заетост.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
По време на дискусията в рамките на заседанието областният управител Ралица Добрева посочи неопровержими аргументи в подкрепа на предложението. Те бяха подкрепени с точни и конкретни факти от многократните проверки, извършени лично от госпожа Добрева и назначавани от нея комисии в последните 6 месеца.
Бройките са недостатъчни, така че да задоволят изискванията на всички кметове, защото на територията на Област Плевен има 123 населени места, но разпределението е направено така, че да осигури подкрепа на най-възловите места какъвто е примерът с поречието на р. Искър”, обобщи областният управител Ралица Добрева.
Тя призова общинските администрации, които ще осъществяват контрол върху работата на наетите лица, да бъдат стриктни и да следят не само за спазване на работното време, но и за качеството и количеството на извършената работа. „Това е помощ за вас и от вас зависи да се възползвате максимално ефективно от нея”, посочи още областният управител на Плевен Ралица Добрева.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: