Красимир Каракачанов представи и в Плевен „По пътя на труповете от Плевен до Бристол”

09.06.2015 8:40

9.06.bristol1

След премиерата си в Парламента книгата „По пътя на труповете от Плевен до Бристол” бе представена снощи и в хотел „Ростов“ в Плевен от народния представител от Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Гости на плевенската премиера на добилото популярност издание бяха още депутатът Васил Антонов, издателят на книгата Димитър Димитров, историци, общественици.

9.06.bristol2
Книгата цели с предоставяне на научно изследване върху събитията да бъдат опровергани неверни твърдения, които променят историята на България и вредят на доброто й име в други страни. „По пътя на труповете от Плевен до Бристол” представлява научно разследване в отговор на мощна обществена реакция, предизвикана от скандална публикация, тиражирана извън границите на България и уронваща името на страната ни. А именно – изнесените в книгата „Турците в България“ твърдения, че труповете на турските войници, загинали в битките за Плевен, са били изкопани и продадени на английска фабрика за тор.

9.06.bristol3
„По пътя на труповете от Плевен до Бристол” е плод на едногодишния труд на редица изтъкнати български учени. Книгата е издадена в тираж от 1000 броя, като предстои издаването й и на английски език. „Вече 25 години никой в България не отговаря на подобни спекулации. В повечето случаи до публикации от този тип стигат или българските медии, или българските учени, но не и институциите“, категоричен бе Красимир Каракачанов.

9.06.bristol4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: