Създателят на „Българ“ в Плевен: Работим по втори филм, действието ще се развива в Средновековието

08.06.2015 10:47

Както „Плевен за Плевен“ писа, в петък в нашия град гостува създателят на анимацията „Българ“ Неделчо Богданов. Повод за визитата му бе представянето на едноименната книга-игра, осъществена заедно с един от най-популярните автори на книги-игри у нас – Богдан Русев, известен с псевдонима Робърт Блонд. Проявата събра десетки почитатели на анимацията, които зададоха куп въпроси на Неделчо Богданов. Ето какво разкри той.

7.06.balgar1
– Да очакваме ли появата и на втора книга-игра?
– Да, вече замислям да направим втора книга-игра, защото и на мен това предизвикателство много ми хареса. Мисля да бъде с Мандибула, за да може да има пътуване във времето и археологически приключения. Няма да скрия, че това ми е една от любимите сюжетни линии.
– А втори филм?
– Вече започнахме работата по втори филм. Ще бъде малко по-сложен за правене, като се надявам да бъде готов догодина. Ще издам, че действието ще се развива в Средновековието.
– Ще има ли нови епизоди от сериала?
– Ще има епизоди, докато мога да ги правя. Всъщност, това е най-якото нещо в цялата работа. Подготвям една поредица епизоди в Космоса, но със сигурност ще присъстват и добре познатите сюжети. Разбира се, работя и върху „Brain Damage“, но като цяло отделям повече внимание на „Българ“, защото публиката го иска повече. Постоянно измисляме нови персонажи, като понякога даваме възможност и на зрителите да нарисуват някой типаж, който също се включва в епизодите.
– Как се роди идеята за сериала?
– Всъщност каква е идеята – един град и цяла тайфа олигофренчета, на които им се случват различни неща. Когато през 2001 г. ме приеха в НАТФИЗ, първата година нямаше много какво да се прави и наблягах на рисуването на комикси. Един от тях беше първият епизод на „Българ“. Когато го нарисувах, ми хрумна, че от него може да излезе готин сериал и така започна всичко.
Идеята ми не е да правя нещо комерсиално само и само, за да се харесам. Лично за мен анимацията е огромно забавление и се радвам, че по този начин правя щастливи много хора.

7.06.balgar2

#тагове:

НАЙ-НОВИ: