С фойерверки изпратиха малките си абитуриенти в СОУ „Иван Вазов“

01.06.2015 9:05

1.06.vazov2

Песни, танци, фойерверки, много вълнение и радост съпътстваха церемонията по завършването на 4 клас в СОУ „Иван Вазов”. Развълнуваните четвъртокласници, водени от класните си ръководители, се подредиха във футболното игрище под звуците на химна на училището. Децата от всяка от шестте паралелки носеха академични шапки в различни цветове, които символизираха тяхното завършване. След като всеки клас беше подреден на мястото си, дойде време за първото изпълнение от програмата – ръченица от малчуганите в групата по хореография на Надя Тодорова. След безупречното представяне на малките танцьори, класните ръководители, видимо развълнувани, отправиха своите пожелания за бъдещето към учениците. Директорът на училището, господин Димитър Митев, също произнесе реч, с която пожела на децата да се представят все така добре и старателно и в оставащите години от обучението им, както и да изкарат едно хубаво и весело лято.
Дойде време и за раздаването на свидетелствата. Те бяха връчени едно по едно на всяко от децата, лично от Димитър Митев. Паралелно с обявяването на имената на четвъртокласниците течеше и слайдшоу с техни снимки от първи клас.
След като учениците от 4а и 4б клас получиха удостоверенията си, те изпълниха песента „Училище любимо наше”. След нея документи за успешното си завършване взеха и малчуганите от 4в и 4г клас, които пък изпяха „Купон”. Ред дойде и на малките вазовци от 4д и 4е клас, които след като се сдобиха със свидетелствата си, представиха песента „Аз съм българче”.

1.06.vazov1
Церемонията продължи с два танца, подготвени специално от мажоретния състав на училището. Веднага след второто изпълнение на момичетата небето се озари от пищни фойерверки, които бяха и най-очакваното събитие на вечерта. Всички гости, сред които главно родители, бяха впечатлени и развълнувани от зарята, която беше наистина зрелищна. Наред с нея, малчуганите пуснаха в небето връзки с балони в цветовете на българското знаме. В края на тържеството, като на едно истинско завършване, четвъртокласниците хвърлиха своите шапки във въздуха, с което отбелязаха и края на програмата.
За успешното обучение и подготовка на учениците през първите четири години от тяхното образование отговорни бяха, разбира се, техните класни ръководители. Децата дължат много на Даниела Китева (4а клас), Евелина Ницова (4б), Мая Тодорова (4в), Сашка Данговска (4г), Пепа Николова (4д) и на Надя Тодорова (4е клас).
Автор: Глория Писина, 11з клас

#тагове:

НАЙ-НОВИ: