С богата програма читалището в Победа отбелязва 25-годишнината си

27.05.2015 15:45

27.05.pobeda

Поредица инициативи са включени в програмата, с която Народно читалище „Зора 1990“ в село Победа ще отбележи своята 25-годишнина, информира секретарят на читалището Димитринка Гетова. Стартът ще бъде даден на 28 май от 10.30 ч. в лекционната зала на читалището с откриването на пътуващата изложба „Пазители и традиции“ на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Изложбата включва 20 снимки на фотографа Радич Банев на тема традиции, обичаи, празници и фестивали в живота на българина. Фотографиите са направени по време на фестивала „Живо наследство 2014“, организиран от ФРГИ в рамките на едноименната програма.
След откриването от 11 часа ще бъде представен филмът „Където свършва пътят“ на Иван Николов. В него участват представители на организациите подкрепени по програма „Живо наследство“ 2014 г.
На 29 май проявите продължават отново в лекционната зала с прожекция на филма „Децата и европейското културно наследство” по проект „Европа в моя живот”. На следващия ден от 10.30 ч. на лятната естрада на площада в селото ще бъдат представени изложбата на рисунки „Победа в багри” и фотоизложба „Сграден фонд”, „Самодейност” ,„Детско арт студио” и „Работа по проекти”. Ще бъде открита етнографска сбирка, а празничен концерт ще изнесат самодейни състави и детски творчески колективи.
Снимка: архив

#тагове:

НАЙ-НОВИ: