И победителите в Маратона на приятелството в Плевен са… (галерия)

17.05.2015 15:18

Церемония по награждаването на победители в отделните дисциплини на втория Маратон на приятелството в Плевен се проведе на площад „Възраждане“. Наградите на най-добрите бегачи връчиха кметът проф. Димитър Стойков и депутатът Цветан Цветанов.

17.05.pobediteli1
В щафетата от 2х10.5 км победители станаха Иво Илиев и Иван Цочев. На второ място се класираха Милен Йорданов и Емил Борисов, а третото място бе за Венцислав Савов и Огнян Ковачев.

17.05.pobediteli2
В полумаратона 21.1 км, който бе и национален шампионат в тази дисциплина, първенец при мъжете стана Йоло Николов, следван от Исмаил Сенанджи и Шабан Мустафа.

17.05.pobediteli3
При дамите първа финишира Милица Мирчева, на второ място се класира Маринела Нинева, а на трето – Христина Козарева.

17.05.pobediteli4
В най-тежкото изпитание – класическият маратон на 42.2 км, първото място при мъжете бе за Росен Лилов, на второ място остана Андрей Гридин, а на трето – Лъчезар Чолаков.

17.05.pobediteli5
В класирането при жените триумфира Елена Абашова, второ място спечели Даниела Василева, а трето – Малина Вацкишева.

17.05.pobediteli6
Организаторите на състезанието от клуб Бегач и Eyes open разиграха и томболи, в които участваха всички бегачи и раздадоха страхотни награди, сред които и два велосипеда BMW. Именно при тегленето на томболата за един от тях Маратонът на приятелството защити повече от достойно името си. Тъй като изтегленият късметлия не се появи, жребият беше теглен втори път и BMW-то на две колелета отиде при един от мъжете-участници. Само минути по-късно първият изтеглен все пак излезе на сцената. Оказа се, че това е една от дамите-бегачки, а вторият изтеглен участник джентълменски й отстъпи наградата.

17.05.pobediteli7

 

17.05.pobediteli8

 

17.05.pobediteli9

 

17.05.pobediteli10

#тагове:

НАЙ-НОВИ: