Младите социалисти дадоха сериозна заявка за участие в местното самоуправление!

16.05.2015 16:15

„Регионална политика и местно самоуправление” е темата на двудневния семинар, който се откри днес в Плевен. Домакин на събитието е Областната структура на Младежката организация на БСП в Плевен с председател Стефан Бурджев, а негови организатори са МО на БСП и фондация „Фридрих Еберт”.

st3
Благодаря на фондацията за възможността да дебатираме именно в Плевен актуалната тема за местното самоуправление, с оглед на предстоящите местни избори.Това са избори, които са строго специфични и индивидуални за всяко населено място. Това заяви на откриването на форума областният председател на БСП и народен представител от 15 Плевенски МИР Васил Антонов. Той насърчи младите социалисти за реално участие в местната политика с кандидати за кметове и общински съветници. 200 избрани съветника от МО на БСП на предстоящите избори за местни органи на самоуправлението е амбициозната цел на младите социалисти, заявена на форума днес от председателя на организацията Вероника Делибалтова.
В семинара в Плевен участват над 50 млади социалисти от Враца , Монтана , Видин , Плевен , Ловеч , Велико Търново и Габрово. „Лявото и дясното в местната власт”, „Младежки политики и местното самоуправление” и „Общински бюджети и финанси, европейски програми проекти” са част от темите, които бяха обсъдени и дебатирани с лекторите Александър Димитров – Център за исторически и политологически изследвания, Иво Инджов – Институт за модерна политика, Мария Петрова – фондация „Фридрих Еберт”..
Това информират от Пресцентър на МО на БСП – област Плевен.

st2 st4 st5 st6 st8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: