Концерт под мотото „Звездите са сред нас“ ще изнесат плевенски деца на 1 юни

14.05.2015 15:12

14.05.dori

Годишният концерт на Детския музикален джаз център в Плевен ще премине под мотото „Звездите са сред нас“. Това съобщи в пресклуба на БТА Доротея Люцканова – музикален педагог, ръководител на вокално студио „Дори Диос“. Програмата ще представят най-добрите възпитаници на студиото, лауреати на наши и международни музикални конкурси, на 1 юни от 18.30 ч. в зала „Катя Попова“, а ще им акомпанират музиканти-професионалисти.
Вокалното студио е създадено от Люцканова преди три години и в него се обучават 35 души – от 5- до 40-годишни. Тя уточни, че в момента е единственият лицензиран вокален педагог, който преподава по интересна американска методика, при която е особено важно, че гласът на изпълнителя се щади и се опазва от увреждане. Младите хора създават с лекота изкуство, пеят без напрежение, без усилие, постигат всеки желан тон и това, което правят с гласа си е здравословно, поясни Люцканова. Тя е участвала в специализации и музикални семинари към Нов български университет с Милчо Левиев и Вики Алмазиду. Има международни изяви, а в момента е лектор в класа по поп и джаз пеене в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен. Там работи с петима осмокласници. Тази година ще приемат още деца от цялата страна. Екипът на вокалното студио работи в сграда, която е паметник на културата – на ул. Мусала“-7, отбеляза Люцканова.
Днес трима от нейните възпитаници – Елизабет Захариева, Ралица Кюркчиева и Ива Цветанова, които имат отличия от конкурси, се представиха в пресклуба на БТА с фрагменти от песни.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: