Даряват еко-табели на Община Плевен

13.05.2015 13:23

13.05.darenie

Утре, 14 май, в 14.00 ч. в зеленото пространство пред Регионална библиотека „Христо Смирненски“ кметът проф. д-р Димитър Стойков и началникът на отдел „Екология“ Павлина Тодорова ще приемат дарение – екотабели, от Българо-американска кредитна банка (БАКБ).
От 5 ноември 2014 г. до 20 януари 2015 г. банката е провела Национален ученически конкурс „Зелена вселена“. Конкурсът е за проекто-дизайн на еко-табела с цел провокиране на детското въображение, познание и загриженост за околната среда. 1840 деца на възраст 7-14 години от 181 училища от 102 български общини участват със свои рисунки на тема „Нарисувай еко-табела и опази своя роден край“. Основните теми, които вълнуват децата на България са опазването на растенията и животните, разделното събиране на отпадъци и изсичането на горите.
Оценяването на проектите е извършено от специализирано жури. С индивидуални награди и грамоти са отличени десет деца, както и техните училища. Дарение получават и общините, от които са десетте призьора. Сред тях е шестокласникът от ОУ „Петър Берон” – Плевен, Борислав Нечовски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: