Отборите на „Дунав“ и „Аристон“ триумфираха на „Данониада“ в Плевен

10.05.2015 17:19

10.05.turnir1

Момчетата от ФК „Аристон” и ФК „Дунав” бяха най-добри днес в зоналния турнир „Данониада“ на градския стадион в Плевен и отстраниха на финалите домакините от ФК „Спартак” и СОУ ”Пейо Яворов” с убедителни победи от 5:1 и 8:0. Въпреки изненадващия проливен дъжд, футболисти не се отказаха да продължат мачовете, като се представиха силно в груповите фази на турнира. ФК „Аристон” (Русе) регистрираха пет победи и продължават без загуба, a двама състезатели от отбора бяха отличени с индивидуални награди – Никола Илиев за най-добър защитник и Бисер Бонев за най-техничен състезател.
С осем вкарани гола голмайстор на зоната стана Йордан Йорданов от другия отбор финалист – ФК ”Дунав”. Наградата за най-добър вратар отиде при Емил Найденов от отбора домакин ФК „Спартак”. Признание за своето спортсменство получи Атанас Петров от СОУ „Пейо Яворов” – Плевен. Отличията им бяха връчени от кмета на Община Плевен проф. Димитър Стойков и общинския съветник Здравко Георгиев.
В неделния ден на стадиона в Плевен се състезаваха деца до 12 г. от града домакин, Русе, Левски, Габрово, Кнежа и други градове в Северозападна България. Следващите мачове от „Данониада” 2015 приема Варна. Срещите са отворени за публика и ще се проведат на терена на „Технически университет” на 17 май. Срокът за приемане на заявки е един ден преди мачовете в зоната.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: