„Щастлива съм“ – една книга-музейна изложба на Свобода Гюрова

29.04.2015 18:21

29.04.svoboda1

Книгата „Щастлива съм“ с автор дългогодишният музеен специалист в Историческия музей в Плевен доц. Свобода Гюрова бе представена днес в художествена галерия „Дарение Светлин Русев“. Проявата събра много приятели на доц. Гюрова, бивши и настоящи нейни колеги, а специален гост бе зам.-областният управител Красимир Иванов. Както сподели в началото на литературната среща директорът на ХГ „Дарение Светлин Русев“ Маша Мескин, „Щастлива съм“ не може да се нарече автобиографична, нито историческа книга. Това е едно много особено издание, която показва Свобода в нейния професионален път, отбеляза тя.

29.04.svoboda2
Повече за новата книга пред гостите в галерията сподели зам.-директорът на Националния исторически музей доц. Цветана Кьосева, която отбеляза, че това действително е едно оригинално и нестандартно четиво, което трудно може да бъде вкарано в някакъв определен жанр. В „Щастлива съм“ съм има и мемоаристика, и документалистика или както самата Свобода я казва – това е книга-музейна изложба, каза доц. Кьосева. Вътре читателят ще открие много снимки и документи, оформени по най-добрия начин от Марио Милев, които по думите на Цветана Кьосева ще бъдат от голяма полза на бъдещите изследователи.
По традиция, както на всяка литературна проява в ХГ „Дарение Светлин Русев“, и на тази не липсваха музикални изпълнения, които този път бяха дело на пианистката Росица Дяковска и сопраното Виолета Велчева.

29.04.svoboda3

 

29.04.svoboda4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: