Европейския ден на солидарност между поколенията отбелязаха в Победа

29.04.2015 14:24

29.04.pobeda1

По повод 29 април – Европейския ден на солидарност между поколенията – ден на общуване, споделяне и зачитане, Читалище ”Зора 1990” в село Победа се присъедини към националната кампания на Фондация “Лале”, като инициира среща под надслов „Мечтите и игрите на поколенията”. Това информира секретарят на читалището Димитринка Гетова. Присъстващите бяха от всички възрастови групи – 7-месечно бебе с 20-годишната си майка, 30, 40, 50, 60, 70-годишни, та чак до 86-годишни.

29.04.pobeda2
Представена бе тематична презентация и кратък филм, който върна присъстващите към очарованието на младостта и детството. Секретарят на Читалището влезе в ролята на журналист, като задаваше въпроси, мотивиращи участниците да споделят интересни случки и спомени от своята младост. Те говориха за младежките си мечти, за бригадирското движение, за забавите и вечеринките, за пионерските лагери и вечерите край лагерния огън, за първия черно-бял телевизор в селото, за Корекомите, за лукса – портокали и лимони само около Нова година, за старите магнетофони и касетофони.
В приятна и непринудена атмосфера неизменно присъстваше темата за човешката солидарност, за нуждата от зачитане и внимание към другия, за приемствеността и уважението. Читалищния екип поднесе на всички поздравителни картички, с вдъхновяващи идеи как да изразят своята солидарност.

29.04.pobeda3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: