Доброволци сезираха Общината за нерегламентирани сметища в района на Скобелев парк (галерия)

29.04.2015 15:39

29.04.dobrovolci1

За втори път доброволци се организираха и излязоха в неделния ден, за да почистят определени райони от Скобелев парк, информира наш читател, участник в акцията. „Започнахме почистването от входа на парка, събирайки отпадъците по пътя към желаната от нас зона. Този път инициативата бе подкрепена от повече участници – 12 човека: младежи, ученици, чуждестранни студенти и граждани на Плевен от 12 до 26-годишна възраст. Събрахме 32 полиетиленови торби с общ капацитет 2600 литра, които ни бяха предоставени от Общината, но разбрахме, че ще ни трябва още подкрепа от местната администрация, тъй като намерихме доста нерегламентирани сметища, основно от индустриални отпадъци“, разказа той.

29.04.dobrovolci2
По думите му, целта е да бъде даден пример как малки самоинициативи могат да променят нещата към по-добро. „Бихме искали и Община Плевен да даде пример на гражданите. Надяваме се, че тя ще забележи загрижеността на гражданите и ще помогне за отстраняването на сметищата“, споделя той.

29.04.dobrovolci3
Доброволецът посочи, че той и неговите съратници са разговаряли с инж. Павлина Тодорова – началник Отдел „Екология“. „Запознахме я с нашата идея и я помолихме за съдействие. На първо време предоставянето на ръкавици, полиетиленови торби и временен контейнер в близост до мястото, което почистваме, би ни улеснило при изхвърляне на отпадъците“, каза още младежът. Също така, екоактивистите са подали заявление, в което са сезирали общинската администрация за нерегламентираните сметища и сега очакват отговор.

29.04.dobrovolci4
Нашата цел е да върнем чистотата и красотата на Скобелев парк до началото на лятото. Очевидно има хора, които биха ни подкрепили в това начинание и понеже броят на желаещите да помагат се увеличава, но не винаги всички са информирани навреме, създадохме Фейсбук страница, за да сме повече и да станем колектив. Всеки, който иска да се включи, може да посети https://www.facebook.com/kolektivzapleven.

29.04.dobrovolci5

 

29.04.dobrovolci6

 

29.04.dobrovolci7

 

29.04.dobrovolci8

 

29.04.dobrovolci9

 

29.04.dobrovolci10

#тагове:

НАЙ-НОВИ: