Търновци доминираха на състезанието по спортно катерене в Плевен

26.04.2015 7:37

26.04.katerene1

След четиригодишно прекъсване Плевен отново стана домакин на кръга от шампионата по катерене на изкуствена стена в зала. Вчера в спортната зала на Медицинския университет премериха сили отбори от спортни клубове по катерене на градовете Плевен, Варна, Велико Търново, Казанлък, София и др. В двете дисциплини – трудност и бързина се състезаваха мъже и жени след предварителна заявка за участие без ограничения във възрастта и спортната подготовка. Класирането на победителите беше определено в късния следобед на същия ден, като преобладаваща сила се наложи отборът от Велико Търново.

26.04.katerene2
В дисциплината трудност при мъжете първо място грабна Стефан Аврамов от Алпинистки клуб „Килифарево“. Второто място беше за Божидар Любенов от клуб „Трапезица” – Велико Търново, а на трето се класира Христо Алтънчев от „Варна клъмбинг”. При жените първо място завоюва Юлия Керемидчиева – Казанлък, второто зае Мария Георгиева от „Трапезица” – Велико Търново, а на трето се класира Мила Гордеееа от спортен клуб „42” – София.
В дисциплината скорост при мъжете първото място беше за Божидар Любенов от „Трапезица”- Велико Търново, второто зае Светослав Савов от същия клуб, а третото място беше за Христо Алтънчев от „Варна клъмбинг”. При жените най-бърза беше Мария Георгиева от „Трапезица” – Велико Търново, след нея се нареди Мила Гордеева от спортен клуб „42” – София, а третото място беше за Юлия Керемидчиева от Казанлък.

26.04.katerene3
В състезанието не взеха участие някои от изявените катерачи, които биха вдигнали нивото и адреналина още повече в залата, а и щеше да повлияе и на резултатите в класирането. Организаторите от плевенска страна бяха единодушни, че традицията в домакинството на подобен род състезания ще продължи, а за есента се предвижда надпревара в катеренето да се проведе на скалите в парк „Кайлъка”.
Текст и снимки: Цветанка Христова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: