Обучение по проект проведоха служители на Община Червен бряг

23.04.2015 16:03

23.04.proekt1

Във връзка с изпълнение на проект „Повишаване компетентността на администрациите на община Самоков, Червен бряг и Роман за ефективно въвеждане на електронно управление” по Оперативна програма „Административен капацитет” се проведе обучение на служители на трите общини. Това съобщават от пресцентъра на Община Червен бряг. Програмата на обучението беше с акцент върху правотворческата дейност в общините при въвеждане на електронни административни услуги – лектор проф. д-р Тенчо Колев, СУ „ Св. Климент Охридски”. Доцент д-р Ирина Цакова представи информация по темите: „Право и Интернет, Нормативно регулиране на виртуалното пространство, Интернет като среда за социално взаимодействие, Същност и правен режим на домейн имената, Компютърни програми, бази данни и сайтове – „нови обекти” на авторското право”.

23.04.proekt2
Полезна информация и ценен опит сподели Нели Стайкова, секретар на община Троян за: Организацията на документооборота на електронни документи, Структура и методология на КАО, прилагане принципите на КАО в община Троян, предизвикателствата пред общинската администрация при въвеждане на КАО работещи модели и практики при предоставянето на е- услуги, често срещани трудности, начини за преодоляване и ползите за гражданите от въвеждането и предоставянето на 25 е-услуги в община Троян: реално спестено време и средства, проследяемост, отчетност, ефективност в работата на администрацията, липса на опашки пред кабинетите и на жалби от гражданите. Обучаемите, провокирани от интерактивния подход на лекторите се включваха в дискусиите и по време на самите лекции. В свободното време участниците в обучението посетиха впечатляващата възродена крепост Цари Мали Град.
Във връзка с изпълнението на заложените дейности е изградена интернет платформа, която съдържа пълна информация за графика и организацията на обученията; обучителни материали; практически казуси; предстоящи събития; галерия и форум за мнения и коментари.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: