Бременни жени от Плевен отново ще могат да си направят кръвен тест за Синдром на Даун

22.04.2015 13:08

22.04.daun

За втори път в София, Пловдив, Стара Загора, Варна, Плевен и Русе ще се проведе кампания по вземане на кръв на бременни за немски неинвазивен пренатален тест, изследващ ДНК на плода и определящ наличието или отсъствието на Синдром на Даун при бъдещото бебе. Кампанията ще се проведе на 28 и 29 април (вторник и сряда), като майките с едноплодна и многоплодна бременност ще могат да се възползват от преференциалните цени на теста по време на кампанията.
По повод предстоящите майски празници, НМ Дженомикс, съвместно с Lifecodexx, Германия организират вземане на кръв за Пренатест (пакет Пренатест 1 – Синдром на Даун). В Плевен това ще става в лаборатория Цибалаб, ул. “Георги Кочев“ 39, 9.00 – 11.00 ч. За даване на кръвна проба в рамките на кампанията е необходимо предварително записване на час при НМ Дженомикс (официален представител на Пренатест за България) до 27.04.2015 г. на тел. 02 865 01 06 или [email protected].
Пренатест дава възможност още от 9-а седмица на бременността да се получи информация за състоянието на плода по отношение на най-честите генетични аномалии, без да се допуска риск за здравето на бебето или майката. Правото на ранна и безопасна информираност за здравето на бъдещото дете, превръща теста в предпочитана опция и най-добър избор за родителите.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: