Маратон на четенето започва утре в РБ „Христо Смирненски“ – Плевен

01.04.2015 14:36

logo maraton---

Стартът на Маратон на четенето ще бъде даден утре, 2 април, от 9.30 ч. в Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Плевен, съобщиха от културния институт. Той ще бъде открита от директора на библиотеката Аня Михова. Проявата е част от Националния маратон на четенето, който обхваща дните от 2 април – Международния ден на детската книга до 23 април – Международния ден на книгата и авторското право. РБ „Христо Смирненски” – Плевен активно се включва в кампанията в подкрепа на книгата и четенето от самото й начало на провеждане в България – 2006 г.
Тази година кампанията ще бъде открита с детския празник „Весел и шарен Великден”, посветен на наближаващия светъл празник. Ще бъде отбелязан 115-годишнината от рождението на детската писателка Веса Паспалеева и 150 години от рождението на детския поет Чичо Стоян. Детският празник е съвместна инициатива на РБ „Христо Смирненски” с деца от подготвителните групи на ЦДГ „Синчец” и ОДЗ „Зорница”. Ще се включат и родители, и доброволци към библиотеката – студенти от Педагогическия колеж и ученици.
Родители и добрововолци ще участват в четенето, а също така ще подкрепят петте отбора деца, които ще участват във Великденска творческа работилница. Участниците ще боядисват яйца, ще изработват великденски шапки и петлета, ще редят пъзели – Зайчето Бъни и великденска кошница с яйца, ще покажат уменията си на малки художници. Децата ще се забавляват с приказката „Гъбена чорбица”, представена като театър на маса от Мая Венкова, а празникът ще завърши с великденската песен „Чук, чук, яйчице”, изпята от възпитаниците на двете детски градини.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: