Д-р Даниела Дариткова се срещна с асоциации, НПО и граждани в Плевен

25.03.2015 8:04

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

По инициатива на Жени ГЕРБ Плевен д-р Даниела Дариткова – председател на Комисията по здравеопазване в Парламента, се срещна с членове на партията, представители на неправителствени организации и асоциации от града. Срещата се проведе в зала „Гена Димитрова” при голям интерес от страна на гражданите. Заедно с нея бяха народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, областният управител Ралица Добрева, кметът проф. Димитър Стойков и общински съветници от ГЕРБ. В новия мандат на организацията на Жени ГЕРБ този месец е посветен на женското здраве, като идеята е всеки месец да върви под някакъв надслов.
„Плевенският регион е облагодетелстван, защото няма липса на кадри и медицинско обслужване. Дори точно обратното”, каза д-р Даниела Дариткова. Тя и дамите от Жени ГЕРБ са категорични, че инициативите, които ще се предприемат, не трябва да са кампанийни, т.е. само в рамките на един месец, а да бъдат широко прокламирани и през останалото време. Това е мисията на женската организация на партията – да бъде пряка връзка с гражданите. „Широкото отваряне към обществото може да стане именно чрез жените”, убедена е д-р Дариткова.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Тя подчерта колко важна е превенцията и воденето на здравословен начин на живот, без цигари, с правилно хранене и много спорт. „Не можем да очакваме здравната система да ни даде здравето, което можем сами да постигнем чрез съблюдаване на простите принципи на разумния начин на живот”, каза председателят на комисията по здравеопазване в Парламента. Важни са, разбира се, и медицинските услуги. Д-р Дариткова каза, че при посещението си в МУ по-рано през деня е останала впечатлена от нивото на преподаване и модерните технологии на обучение. В 13.30 часа в зала „Плевен” на Областна администрация тя разговаря и с представители на медицинската общност и лечебните заведения на територията на областта и имаше възможност да посети частни болници в града. „Тези срещи са изключително полезни за мен, защото е важно, когато се занимаваш със здравни политики, да чуеш мнението на хората, при които стигат нормативните решения. Широкото обсъждане, консенсусът са много важни, за да се получат добри решения в една толкова чувствителна сфера, каквато е здравеопазването”, подчерта д-р Дариткова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: