Националното представителство на студентските съвети празнува юбилей в Плевен

24.03.2015 15:28

24.03.studenti

Националното представителство на студентските съвети ще отбележи своя 15-годишен юбилей в периода 26-29 март в Плевен, като домакин ще е Медицински университет – Плевен, информират оттам. Създадено през 2000 г. в Свищов, днес, 15 години по-късно, НПСС е водещ студентски орган. Орган с утвърдени позиции не само сред студентите и младите хора, но и добре разпознаваема марка сред обществото.
Тържественото Общо събрание и удостояване с почетни плакети ще се проведе на 27 март от 17 ч. в драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен. Очакват се над 300 гости, сред които студенти от почти всички висши училища, ректори, министри, народни представители, представители на областната и общинска власт, национални и местни младежки организации, партньори и др.
В рамките на събитието студентите на България ще обсъждат актуални проблеми на висшето образование. Очаква се да бъде изработен документ, въвеждащ стандарт за качество в студентското самоуправление.
На 28 март в Медицински университет – Плевен ще се проведе тържествено Общо събрание, на което ще присъстват изявени лидери, които през години са утвърждавали и развивали НПСС и в последствие са доказани специалисти в своята област. Ще се проведе и благотворителен футболен турнир. Средствата, набрани от участниците в турнира, ще бъдат инвестирани в учредяването на стипендиантска програма за подкрепа на талантливи ученици, студенти и млади учени, работещи по инициативи и проекти с потенциал за иновационно развитие на българското образование и наука.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: