Гости от седем държави посрещна СОУ „Христо Ботев“ в Долни Дъбник

24.03.2015 15:04

24.03.dabnik2

През учебната 2014-2015 г. СОУ „Христо Ботев“ – Долни Дъбник работи по нова европейска програма – „Еразъм +“. Двугодишната цел на проекта е да се предостави безопасен интернет на децата в XXI век, да създадат нови приятелства и да усъвършенстват английския си език. Страните-партньори са Гърция, Румъния, Турция, Италия, Унгария, Полша и Испания. След Унгария и Италия, България е домакин на третата работна среща, която ще продължи от 23 до 27 март.

24.03.dabnik3
На 23 март в СОУ „Христо Ботев“ – Долни Дъбник с вълнение и много емоция партньорите бяха посрещнати по стар български обичай – пита с мед, фолклорна песен и пролетен народен танц, а най-малките участници от школата за модерни танци към читалище „Илия Бешков“ очароваха гостите със своя талант. След официалното посрещане стартира и работната среща по проекта. По-късно всички гости бяха посрещнати в ритуалната зала на община Долни Дъбник и радушно приветствани от кмета Борислав Станимиров.
Дейностите по проекта ще продължат в училище. Учениците ще бъдат разделени по групи с цел да създават блог за културата, традициите и историята на всяка от държавите партньори. Втората част ще премине в съставяне на комикси за използване на безопасен интернет. Специален гост и лектор ще бъде представител на Териториално звено за борба с организираната престъпност с предмет на дейност разследване на престъпления, извършени в интернет пространството.

24.03.dabnik4
Гостите ще бъдат запознати с богатата история и своеобразната култура на България. В изпълнение на тази цел ще посетят Историческия музей и Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ в Плевен. Част от програмата е и старопрестолният град Велико Търново с крепостта „Царевец“, а по-късно ще бъде разгледан и Архитектурно-етнографският комплекс „Етър“, където гостите ще видят възстановка на българския бит, култура и занаяти.
Последна в програмата е столицата ни София с Националния политехнически музей, където ще бъдат разгледани първите радиоапарати, телевизори и компютри и ще се проследи развитието на науката и техниката през годините.

24.03.dabnik5

#тагове:

НАЙ-НОВИ: