14 договора по Националната програма за енергийна ефективност са подписани в Плевенско

21.03.2015 11:54

21.03.sanirane

До момента областният управител на Област Плевен Ралица Добрева, съвместно с кметовете на общините и представителя на Българска банка за развитие, е подписала 14 договора по Националната програма за енергийна ефективност. Това съобщават от пресцентъра на Областта. 8 са подписаните договори на сдружили се кооперации в Плевен, 4 в Левски и 2 в Гулянци.
„Екипът на Областна администрация работи в изключително стегнат порядък. Договорите се подписват без никакво закъснение. Инициативата на гражданите обаче е водеща в този процес”, подчерта областният управител на Област Плевен Ралица Добрева. Тя допълни, че възможността за реализиране на дейности във връзка с повишаване на енергийната ефективност на жилищните блокове с над 35 апартамента е шанс за подобряване качеството на живот на хората и удължаване експлоатацията на старото жилищно строителство по индустриален способ. Именно, за да бъдат стимулирани гражданите и да бъдат категорично разсеяни всички спекулации в началото на февруари в Плевен бе министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
„Надявам се темповете да се ускорят, за да може Област Плевен и нейните жители съответно да се възползват в максимална степен от възможностите, предоставяни от програмата”, допълни областният управител на Плевен Ралица Добрева.
Областна администрация – Плевен и общините на територията на областта са на разположение на гражданите, за да улеснят максимално процедурата по подготовката на документите за кандидатстване за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: