Вълнуващ концерт представиха ученици от клуб „Перкусиите и фолклорът” при НУИ

19.03.2015 8:33

19.03.nui1

Заключителен концерт на участниците в клуб „Перкусиите и фолклорът” по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора” се състоя снощи в зала „Божко Шойков“ на НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен. Възпитаниците на клуба демонстрираха пред многобройните си гости какви нови знания, умения и компетентности са придобили през свободното си време в рамките на заниманията в клуба, представяйки пъстра програма. В нея бяха включени „Право хоро” от Добри Палиев Палиев в изпълнение на Нина Устапанова, Виктор Блажев, Илина Рачева и Чарли Милов, пиесата „Лудо младо” за малък барабан от Добри Палиев, представена от Илина Рачева, Унгарски танц №5 от Брамс в изпълнение на Велиан Димитров, Илина Рачева, Чарли Милов и Ивона Минкова, Фолклорна сюита за тимпани – „Родопска” от Добри Палиев в изпълнение на Елена Дорошенко, „Сватба” от Светослав Балтаков, където се включиха също Поля Петкова, Цветослав Цветанов и Златина Иванова.

19.03.nui2

Също така, публиката в зала „Божко Шойков“ чу „Лале и хоро” от Добри Палиев Танц със сопи от Георги Андреев, „Не ме питай” от Владимир Петров – възпитаник на НУИ „Панайот Пипков”, който със своите колеги от перкусионен ансамбъл „Акцент” е създал тази пиеса през далечната 2003 г., „Проклети корени” от Небойша Живкович  и „Конкуренция” от Явор Димитров.
На концерта бе анонсирано, че от печат е излязла поредната пиеса за ансамбъл от ударни инструменти – Калушарска сюита от Ангел Шопов по аранжимент Августина Серафимова, която също прозвуча. Финалът на музикалната проява бе поставен с Китка народни ритми – една композиция, сътворена с много любов от Георги Обретенов и Симеон Серафимов точно преди 21 години.

19.03.nui3

 

Снимки: Августина Серафимова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: